Hírlevél (2010.12.13)

Tisztelettel köszöntöm a megújult Hírlevelünkkel!

Először is megköszönöm a Képviselő-testületnek szavazott bizalmat, és ígérem, hogy eskünkhöz híven Várdomb község érdekeit szolgáljuk.

Tervem az, hogy negyedévente tájékoztatást adok a települést érintő tervekről, eseményekről.

Jelen pillanatban túl vagyunk a József A. utcai pince beszakadás „papírmunkáin” és várjuk a minisztérium visszaigazolását. Folyamatban van egy a vízminőség javítását megcélzó nagy beruházási pályázat, amit tíz településsel együtt adtunk be. Ennek második fordulójánál járunk. Ha nyerünk, akkor az elkövetkezendő sok-sok (30) évre megoldódik Várdomb megfelelő ivóvíz-ellátottsága.

A napokban tárgyaljuk a jövő évi víz-, szennyvíz- és szemétszállítási díjakat. A szolgáltatók már megküldték az ajánlataikat. A víz- és csatornadíjak csak inflációval növekednek (4,4%), de a szemétszállítás ennél magasabb mértékű amiatt, hogy az eddigi „egyszerű” hulladékkezelést felváltja a korszerűbb, a jövőnkre gondoló környezet tudatos gazdálkodás.

Ezzel el is érkeztünk a község lakóinak egyik nagy problémájához. Sokan nem fizetik a közüzemi díjakat, pedig azok a felszólítások után adók módjára behajthatók. Ez azt jelenti, hogy akinek 90 napot meghaladó tartozása van, annak jelzálogot jegyeznek be a tulajdonára, és innen nem folytatnám tovább ezt a gondolatot.

Másik nagy probléma a szennyvíz beruházásnál Lakástakarék Pénztári törlesztést választók és azt nem teljesítők köre. Jelenleg a lakosságnak ez a része az OTP-vel áll szerződésben. Ha az OTP nem lezárja, hanem felbontja a szerződést díjfizetés hiánya miatt, akkor az akkori „kedvező” árakat már nem tudjuk biztosítani, hiszen abban állami támogatás volt és komoly kamat költség rakódik a hiteleinkre.

Az Együtt Várdombért Egyesülettel összefogva próbálunk segíteni a bajbajutottakon (tüzelőanyag, élelmiszer, gyógyszer vagy éppen köztartozás kiegyenlítése), de lehetőségeink - a bajokhoz képest- csak nagyon csekélyek.

Ezeket a gondolatokat a figyelem felkeltése miatt írtam, és ha az általunk ismert megoldásokon túl van valakinek jó ötlete, azt szívesen meghallgatom.

Most egy kis bevezető után felsorolom azokat, akik elérték a 75. életévüket.

Az előző Polgármester Úr bevezetett egy szép szokást, amit október 4.-e óta a mai napig nem tudtam folytatni, mert vasárnap délutántól péntek estig fontos kötelezettségeimnek kell eleget tennem. Ez a tarthatatlan állapot már nem tart sokáig, de addig is:

ISTEN ÉLTESSE ÖRÖMBEN ÉS EGÉSZSÉGBEN ASZÉP KORT MEGÉRT ÜNNEPELTJEINKET! Név szerint: Pintér Kálmán (78), Pintér Kálmánné (76), Schmidt György (90), Folland Jánosné (79), Molnár József (75), Essig Miklós (75), Szoboszlai István (83), Triesz Józsefné (78), Bakó Józsefné (75), Kovács László (80), Rács Tibor (78), Simon Ferencné (82), Klieber Jánosné (81), Teleki Istvánné (77), Jankovics Mihályné (75), és akik még az idén betöltik: Móni Lajos (84), Németh Géza Péterné (85).

Az év vége közeledtével Várdomb község Képviselő-testülete és a magam nevében mindenkinek

BOLDOG KARÁCSONYT ÉS EREDMÉNYEKBEN GAZDAG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!

Tisztelettel: Simon Csaba sk.

Polgármester